Tengeri halpaprikás haltejjel, csuszatésztával recept
A Tengeri halpaprikás haltejjel, csuszatésztával hozzávalói:60 dkg tengeri halfilé
25 dkg haltej
2 fej vöröshagyma
1 db húsos zöldpaprika
1/2 db lehéjazott paradicsom
1 késhegynyi őrölt fehér bors
1 evőkanál pirospaprika
1 poharas tejföl
1 csapott evőkanál finomliszt
4 evőkanál olívaolaj
30 dkg csuszatészta
só
0,3 dl száraz fehérbor
A Tengeri halpaprikás haltejjel, csuszatésztával elkészítési módja:
A halszeleteket egyforma 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, tormareszelőn lereszeljük, 3 evőkanál olívaolajon az apróra vágott paprikával, pici só hozzáadásával megdinszteljük. Hozzáadjuk a halat, a feldarabolt paradicsomot és közepes hőfokon lazán átkeverve 2 percig sütjük, majd beletesszük a haltejet,további 2 percre, - végül rászórjuk a pirospaprikát, sóval őrölt borssal ízesítjük. Átforraljuk a borral, felöntjük 1/2 liter vízzel, s amikor felforrt, beleadjuk a liszttel elkevert tejfölt és levesszük a tűzről. A csuszatésztát forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük, átforrósítjuk a maradék olíva olajjal, egy tál közepére halmozzuk és köré tálaljuk a haltejes paprikás halat.
A kevergetést végezzük óvatosan, hogy szép egészben maradjon a hal és a haltej.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. aug. 5. 19:28
A tengeri halpaprikás haltejjel, csuszatésztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.