Tejszínes zöldbabsaláta recept

40 dkg zöldbab
1 evőkanál méz
1/2 db citrom
2 evőkanál olíva olaj
1/2 cs. kapor v. zöldpetrezselyem
2,5 dl főzőtejszín
só
A Tejszínes zöldbabsaláta elkészítési módja:
A zöldbabot szálkáitól jól megtisztítjuk, 1/2 cm darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A mézet elkeverjük a citrom kifacsart levével, az apróra vagdalt kaporral (petrezselyemmel), átforgatjuk benne a levétől leszűrt babot, s egy éjszakára fóliával letakarva hűtőbe tesszük. Másnap tejszínnel leöntve adjuk asztalra. Sült szárnyasok mellé tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. aug. 4. 14:43
A tejszínes zöldbabsaláta elkészítési módja és hozzávalói.