Diókrémtorta Verától recept
A Diókrémtorta Verától hozzávalói:A tésztához:
6 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 evőkanál zsemlemorzsa
pici só
A krémhez:
3 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
3 evőkanál rétesliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 egész tojás + 1 tojássárga
20 dkg darált dió
A Diókrémtorta Verától elkészítési módja:
A 6 tojás sárgáját habosra keverjük a 14 dkg porcukorral, hozzáadunk 10 dkg darált diót, 1 evőkanál zsemlemorzsát, pici sót és 7 tojás kemény habbá vert fehérjét. Alaposan kizsírozott, lisztezett vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük, deszkára borítjuk, - kihűlt állapotban kettévágjuk és megtöltjük az alábbi krémmel: A tejet a vaníliás cukorral és rétesliszttel felfőzzük, - kihűtjük. 20 dkg vajat 10 dkg porcukorral, 1 tojással + 1 tojássárgával habosra keverünk és hozzáadunk 20 dkg darált diót, majd állandó keverés mellett kanalanként a kihűlt masszát. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, fél diószemekkel díszítjük, - nyomózsákkal mintákat is nyomhatunk a krémből.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. aug. 1. 23:25
A diókrémtorta verától elkészítési módja és hozzávalói.