Meggyes süti recept
45 perc
A Meggyes süti hozzávalói:
Tésztához:
8db. tojás
8 evőkanál porcukor
2 evőkanál forró víz
5 evőkanál liszt
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 cs. sütőpor
8 evőkanál darált dió
1 üveg kimagozott meggy
Krémhez:
20dk. vaj/margarin
20dk. porcukor
4 dl. tej
4 evőkanál liszt
pár csepp konyakmeggy aroma
A Meggyes süti elkészítési módja:
A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a forró vizet, lisztet,zsemlemorzsát, sütőport, diót, majd végül a tojások kemény habját. Zsírozott, zsírpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük és belenyomkodjuk az előre lecsöpögtetett meggybefőttet. Előmelegített sütőben sütjük tűzpróbáig. Amikor megsült,és kihűlt hosszában kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Krém A vajat/margarint a cukorral habosra keverjük.A tejet a liszttel jól elkeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt összekeverjük a vajas masszával, majd az aromával.
A krémmel kivülről is megkenjük.
Díszítésnek: Meggyet vagy félbevágott diót használhatunk.
Lehet torta formában szeletelni, de más alakban is díszítéstől függően.
Nagyon fionom és kiadós!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: anmam@freemail.hu, 2008. márc. 4. 11:34
A meggyes süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.