Savanyú káposzta leves recept

50 dkg savanyú káposzta
20 dkg füstölt kolbász
10 dkg füstölt szalonna
1 késhegynyi őrölt bors
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál liszt
só
3 evőkanál tejföl
A Savanyú káposzta leves elkészítési módja:
A káposztát felvagdaljuk és a szeletekre vágott kolbásszal 1,5 liter vízben só, őrölt bors hozzáadásával megfőzzük. A szalonnát kis kockákra vágva zsemleszínűre sütjük, a hagymát felkockázva hozzáadjuk, - megdinszteljük, megszórjuk a liszttel, végül a pirospaprikával és berántjuk vele a levest. A tűzről levéve elkeverjük a tejföllel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. júl. 29. 22:06
A savanyú káposzta leves elkészítési módja és hozzávalói.