Őszibarack-krémleves 1 recept

Hozzávalók:
1 kg érett őszibarack, 2 db egész fahéj, 5-6 szemszegfűszeg, 1 db vaníliarúd, 1 csipetnyi só, fél citrom leve, 2 dl tejszín, 5-6 evőkanál cukor, 1 maréknyi piros ribizli
Az Őszibarack-krémleves 1 elkészítési módja:
Elkészítése: Hámozzuk meg a barackokat, majd vágjuk őket apró kockákra. Tegyük egy fazékba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Tegyük hozzá az egész fahéjdarabot, a szegfűszeget, és a félbevágott vaníliarudat. Ízesítsük sóval, cukorral és citromlével. Főzzük körülbelül negyed órán keresztül, majd vegyük ki a levesből a fahéjat, szegfűszeget és a vaníliát. Öntsük a leveshez a tejszínt, majd forraljuk még két percig, utána merülő mixerrel pürésítsük. Ha szükséges, finomlyukú szitán passzírozzuk át, majd tegyük bele a ribizliszemeket.
Állítsuk a leveses fazekat hideg vízbe, és ha már lehűlt, tegyük a hűtőszekrénybe.
Jéghidegen, leveses csészékbe tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. júl. 28. 17:58
Az Őszibarack-krémleves 1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.