Tejszínes cukkíni krémleves recept
A Tejszínes cukkíni krémleves hozzávalói:1 db közepes cukkini
1 nagy csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
2 szelet házikenyér
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
5 dl húsleves (kockából)
2 dl tejszín
szerecsendió
őrölt fehérbors
só
A Tejszínes cukkíni krémleves elkészítési módja:
Felhevített vajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk az apró darabokra vágott cukkinit és a petrezselyem szárát. Kevés borssal, sóval, szerecsendióval ízesítjük, majd állandóan kevergetve megpároljuk. Amikor a cukkini megpuhult, liszttel sűrítjük, húslevessel és tejszínnel felöntve jól felforraljuk. A levest botmixerrel simára turmixoljuk, majd még egyszer felforraljuk. Közben a kenyeret kis kockákra vágjuk, és szárazon, zsemleszínűre pirítjuk. Tálaláskor a tejszínes cukkini krémlevest csészékbe öntjük, a pirított kenyérkockákat a tetejére tesszük, és meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.
(Tőzsde Ételfutár receptből)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2011. júl. 26. 18:10
A tejszínes cukkíni krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.