Viki mennyei eperlevese főzés nélkül pikk-pakk recept
A Viki mennyei eperlevese főzés nélkül pikk-pakk hozzávalói:tej
tejszín (Viki: sima tejszín, főzőtejszín is jó, meg szerintem hullalával is lehet)
rengeteg eper
cukor
citromlé (opcionális)
bodzaszörp
mentalevél (opcionális)
A Viki mennyei eperlevese főzés nélkül pikk-pakk elkészítési módja:
Epret össze kell turmixolni a tejjel és a tejszínnel. Cukrot adni hozzá és a krémleves titka a bodzaszörp. Lehet bele turmixolni mentalevelet is aki szereti, attól is frissebb lesz, citromlé is mehet bele, de nem muszáj. A másik titok a sok-sok eper.
Egy kerti party-n ettük ezt a mennyei eperlevest. Tele volt negyedekre vágott zamatos friss eperrel, és az íze fenomenális!
Nem túl édesen finom, nem túl savanyúan, kóstolgatni kell turmixolás közben, hogy tökéletes eredményt kapjunk. Viki elmondása szerint nincs pontos recept, csak úgy érzésre csinálta.
Még sok ilyen érzést Viki!!! :)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2011. jún. 7. 12:48
A viki mennyei eperlevese főzés nélkül pikk-pakk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.