Fokhagymás burgonyagombóc leves recept
A Fokhagymás burgonyagombóc leves hozzávalói:4 adaghoz:
1-1 Füstölt-hús ízű és Tyúkhúsleves kocka,
5 dkg füstölt kenyérszalonna,
1 közepes fej hagyma,
1-1 közepes répa,
petrezselyemgyökér,
zeller,
1 db citrom,
2 dl tejföl,
2 evőkanál liszt
Burgonyagombóchoz:
15 dkg burgonya,
1 tojás,
5 dkg rétes liszt,
3 gerezd fokhagyma,
1 tasak Fokhagymás villámpác
A Fokhagymás burgonyagombóc leves elkészítési módja:
A füstölt-hús ízű és tyúkhúsleves kockát 1 liter forrásban lévő vízhez adjuk, a a megtisztított, kockára vágott burgonyát a fokhagymával megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, hagyjuk kihűlni. A levét félretesszük. A hagymát a kockára vágott szalonna zsírján megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, röviden pároljuk, majd felöntjük a burgonya főzőlevével. A burgonyát a tojással, liszttel elkeverjük, borssal, fokhagymás villámpáccal ízesítjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesben pár perc alatt készre főzzük. Tejfölből és lisztből készült habarással sűrítjük, citromlével ízesítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 7. 06:58
A fokhagymás burgonyagombóc leves elkészítési módja és hozzávalói.