Narancsos paradicsomleves recept
A Narancsos paradicsomleves hozzávalói:4 dl paradicsomlé,
6 dl narancslé,
2 evőkanál olívaolaj,
1 csapott evőkanál étkezési keményítő,
2 narancs,
2 mogyoróhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kis darab gyömbér,
só,
bors,
néhány bazsalikomlevél
A Narancsos paradicsomleves elkészítési módja:
A megtisztított mogyoróhagymát apróra vágjuk, és kevés felhevített olajon puhára pároljuk. Az étkezési keményítőt kevés paradicsomlével simára keverjük. A többit a narancslével együtt a hagymára öntjük, és felforraljuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a keményítőt, egyet forralunk rajta, és a levest sóval, borssal ízesítjük. Egy másik edényben felhevített olajon megpirítjuk az áttört fokhagymát, hozzákeverjük a meghámozott, apróra vágott gyömbért, és együtt pároljuk a fokhagymával. A narancsot forró víz alatt alaposan megsikáljuk, és a héjából vékony csíkokat vágunk. A gyümölcsöt meghámozzuk, a fehér részét eltávolítjuk, és éles késsel kiszedjük a gyümölcshúst a gerezdekből. Összevágjuk, és a levével együtt a levesbe tesszük. A levest felforrósítjuk, és tálkákba merjük. A tetejét apróra vágott bazsalikommal, és narancshéj csíkokkal díszítve tálaljuk.
Nyári szezonban frissen turmixolt lédús paradicsomból készítsük a levest. A paradicsomleves más variációkban, gyümölccsel, sajttal is nagyon ízletes.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 6. 06:50
A narancsos paradicsomleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.