Gomba erőleves szárnyasmájjal töltött fánkokkal recept
A Gomba erőleves szárnyasmájjal töltött fánkokkal hozzávalói:A leveshez:
25 dkg gomba
5 dkg szárított illatos gomba
1 sárgarépa
1 petrezselyemszár
fél zeller
1 hagyma
só
szemes bors
kakukkfű
A fánkokhoz:
0,5 dl olaj
0,5 dl víz
5 dkg liszt
2 kisebb tojás
cukor
A töltelékhez:
10 dkg májkrém
1 dl tejszín
kakukkfű
A Gomba erőleves szárnyasmájjal töltött fánkokkal elkészítési módja:
A zöldségeket bő hideg vízben feltesszük főni, beletesszük a fűszereket, majd lassan, 1-1,5 órán keresztül főzzük, hogy az intenzív gomba íz érvényesüljön. Mikor a leves elkészült, 10 percig pihentetjük, majd szűrőruhán átszűrjük. A levesbe beledaraboljuk a benne főtt zöldségeket. Elkészítjük a fánkokat: az olajat a vízzel felforraljuk, beledolgozzuk a lisztet, a sót, a cukrot, és addig kevergetjük, amíg el nem válik az edény falától. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzádolgozzuk a tojást, nyomózsákba töltjük, sütőlapra nyomjuk, és 180 fokos gőzős sütőben percek alatt kisütjük. A májkrémet a tejszínnel habosra keverjük, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, majd a kihűlt fánkokba töltjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 2. 06:14
A gomba erőleves szárnyasmájjal töltött fánkokkal elkészítési módja és hozzávalói.