Paradicsomleves rákkal recept
A Paradicsomleves rákkal hozzávalói:50 dkg paradicsom,
20 dkg mirelit tengeri rák,
3 evőkanál olívaolaj,
3 babérlevél,
1 marék rucola,
8-10 szem zöld olívabogyó,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál balzsamecet,
só,
őrölt fekete bors
A Paradicsomleves rákkal elkészítési módja:
A paradicsomot megmossuk, és vékony cikkekre vágjuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket vékonyan felszeleteljük. A konyhakész vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A rákhúst lecsöpögtetjük, és felforrósított olajon megpirítjuk, majd kivesszük az edényből. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a felaprított vöröshagymát, a fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot, a babérlevelet és állandó kevergetés mellett 15 percen keresztül pároljuk. Utána felengedjük 1 liter vízzel, sóval, őrölt borssal ízesítjük, és fél órán keresztül főzzük. A rucola levelet megmossuk, durvára aprítjuk és a pirított rákkal, a kettévágott olajbogyókkal együtt a levesbe tesszük, még pár percig főni hagyjuk, majd a legvégén frissen őrölt fekete borssal, balzsamecettel ízesítjük
Főzésnél a víz felét paradicsomitallal, vagy paradicsompüré konzervvel is helyettesíthetjük. Ha túl sűrű lenne, engedjük fel kevés vízzel. Mirelit fagyasztott rákot nagyobb élelmiszer áruházakban, konyhakész garnélát szupermarketekben lehet kapni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. máj. 30. 05:55
A paradicsomleves rákkal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.