Könnyű paradicsomleves recept
25 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Könnyű paradicsomleves hozzávalói:
1 nagy doboz sűrített paradicsompüré
édesítőszer (tablettás vagy folyékony, főzést bíró)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
tengeri só
1 evőkanálnyi pirospaprika
1 vékony szál sárgarépa
zellerzöldje
friss petrezselyemzöld
A Könnyű paradicsomleves elkészítési módja:
A paradicsompürét felengedem vízzel, megsózom, belepottyantom az édesítőt (ízlés szerint) (kb másfél liter),a zellerzöldet, az apróra reszelt sárgarépát, majd felteszem forrni. Ezalatt a hagymát és a fokhagymár az olajon megdinsztelem, hozzáadom a pirospaprikát, felengedem fél dl vízzel, összeforralom. Amikor forr a paradicsomos levesalap, egy szűrőkanállal beleszűröm az ízesített olajat, a sűrűjét kidobom. (Ha szereted a darabos levest, mehet bele ez is.) Végül az egészet összeforralom és frissen apróra vágott petrezselyemmel díszítem.
Ha nem diétás változatot készítesz, tehetsz bele csigatésztát vagy eperlevelet is, az is illik bele.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: rosewood, 2007. aug. 4. 21:13
A könnyű paradicsomleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.