Fahéjas kapucsínó recept




2 dl forró víz
0,5 dl zsírszegény tej
3 szem édesítőszer
1 púpozott teáskanál gabonakávé (pl. Inka)
csipetnyi holland kakaópor
2 csipetnyi fahéj
esetleg cukormentes, zsírszegény tejszínhab
A Fahéjas kapucsínó elkészítési módja:
A hozzávalókat egy formás csészében elkeverjük, 1 csipetnyi fahéjat félreteszünk a díszítéshez. Forró, de nem lobogó vízzel felengedjük, folymatos kevergetés közben. A tejet ezután adjuk hozzá, szintén folyamatosan keveregtve. A tetejére rászórjuk a maradék fahéjat.
Nagyon egyszerűnek tűnik, mincs benne semmi ördöngösség, mégis, ahogy átjárja a fahéj íze az embert, az már afrodiziákum :)
A tejszínhabot csak akkor, ha nem fogyózol :)
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: rosewood, 2007. júl. 27. 12:32
A fahéjas kapucsínó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.