Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Fahéjas kapucsínó recept

Fahéjas kapucsínó recept

Elkészítési idő 5 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 55 kcal

A Fahéjas kapucsínó hozzávalói:
2 dl forró víz
0,5 dl zsírszegény tej
3 szem édesítőszer
1 púpozott teáskanál gabonakávé (pl. Inka)
csipetnyi holland kakaópor
2 csipetnyi fahéj

esetleg cukormentes, zsírszegény tejszínhab


A Fahéjas kapucsínó elkészítési módja:
A hozzávalókat egy formás csészében elkeverjük, 1 csipetnyi fahéjat félreteszünk a díszítéshez. Forró, de nem lobogó vízzel felengedjük, folymatos kevergetés közben. A tejet ezután adjuk hozzá, szintén folyamatosan keveregtve. A tetejére rászórjuk a maradék fahéjat.

Nagyon egyszerűnek tűnik, mincs benne semmi ördöngösség, mégis, ahogy átjárja a fahéj íze az embert, az már afrodiziákum :)

A tejszínhabot csak akkor, ha nem fogyózol :)


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A fahéjas kapucsínó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook