Áfonyás-túrós élvezet recept
Az Áfonyás-túrós élvezet hozzávalói:25 dkg túró (zsírszegény tehén)
7 ek zabpehely
3 dl tejföl (10%-os vagy natúr joghurt)
10 db édesítőszer (ujjnyi vízben feloldva vagy 4 ek édesítőpor)
4 dl joghurt (áfonyás light vagy ízlésnek megfelelő)
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelve, ízlés szerint)
1 teáskanál vanília aroma
Az Áfonyás-túrós élvezet elkészítési módja:
Az áttört túrót, a tejfölt, az édesítőt, a vanília aromát és a citromhéjat jól összekeverjük egy tálban. Előveszünk egy műanyag mikrós edényt vagy bármilyet, aminek teteje van, ez az adag 15x15 cm-es edénykéhez van. Rétegezés: 2 ek zabpelyhet eloszlatunk egyenletesen az alján, majd erre rakjuk a massza harmadát. Megint 2 ek zabpehely, majd a második harmadnyi massza, majd harmadszorra is 2 ek zabpehely, és az utolsó rész massza. A tetejét pedig megszórnjuk a maradék 1 ek zabpehellyel. A dobozt lefedve hűtőbe rakjuk legalább 6-8 órára vagy egy éjjelre. Ez idő alatt a zabpehely jól megszívja magát, így könnyebb adagolni. Tetejére 1-1,5 dl áfonyás joghurtot önthetünk, és indulhat a katarzis!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. márc. 21. 08:12
Az Áfonyás-túrós élvezet elkészítési módja és hozzávalói.