Castagnaccio (gesztenyetorta), tejmentes, gluténmentes recept
A Castagnaccio (gesztenyetorta), tejmentes, gluténmentes hozzávalói:200 g gesztenyeliszt
1 evőkanál cukor, vagy ennek megfelelő édesítő
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
50 g mazsola
25 g fenyőmandula
250 ml hideg víz
1 csipet só
pár levélke friss rozmaring díszítésnek
A Castagnaccio (gesztenyetorta), tejmentes, gluténmentes elkészítési módja:
A mazsolát beáztatom egy kis vízben. A gesztenyelisztet a maradék vízzel elkeverem, beleteszem a cukrot (édesítőt), az olajat, és ezekkel is elkeverem, hogy egy csomómentes masszát kapjak. Hozzáadom a már beáztatott mazsola 2/3-adát, és a többit megtartom díszítésnek. Egy 20cm átmérőjű, kiolajozott tortaformába teszem a masszát, a tetejére szórom a mazsolát, a fenyőmandulákat és díszítem itt-ott pár levélke rozmaringgal. 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsül. hagyom kihűlni, szeletelem, tálalom.
Szuperkönnyű!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gribedli***, 2014. márc. 19. 15:20
A castagnaccio (gesztenyetorta), tejmentes, gluténmentes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.