Kölespehelyfelfújt-torta recept
15 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Kölespehelyfelfújt-torta hozzávalói:
50 dkg túró
8 evőkanál tej
4 tojás
14 dkg kölespehely
12 dkg cukor(vagy ennek megfelelő édesítőszer)
10 dkg darált (tört) dió
4 alma
citromhéj
vanília (vagy vaníliaaroma)
A Kölespehelyfelfújt-torta elkészítési módja:
Tojássárgáját cukorral(édesítővel) vaníliával és a tejjel habosra keverjük. Utána a kölespelyhet, diót , és vékony darabokra vágott almát keverünk bele, majd a felvért tojásfehérjét. Kivajazott kerek jénaiba öntjük, és 200 fokon (180 fok légkeveréses sütő) előmelegített sütőben 30-40 percet sütjük.
Hosszúkás felfújt tálban éppolyan finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ericika2, 2009. ápr. 18. 22:34
A kölespehelyfelfújt-torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.