Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kölespuding almával recept

Kölespuding almával recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Kölespuding almával hozzávalói:
4 bögre kölespehely
4 db közepes méretű savanykás alma
4 tk méz
2 tk fahéj
1 db citrom reszelt héja
csipetnyi só
1 l magas zsírtartalmú tej
50 g vaj


A Kölespuding almával elkészítési módja:
Egy 20x30 cm-es magas oldalú tepsit vagy jénai tálat a vaj felével vastagon kikenünk. A kölespehely felét a tepsi aljába simítjuk és egyenletesen rácsorgatjuk a méz felét. Az almákat meghámozzuk, 2 mm-es szeletekre vágjuk és az almaszeletekkel beborítjuk a kölest. Megszórjuk a fahéjjal és a citrom reszelt héjával. Rácsorgatjuk a maradék mézet is, majd beborítjuk a kölespehyellyel. A sót elkeverjük a tejben és beleöntjük a tepsibe. Ennél a mennyiségnél épphogy el nem lepi a "tésztánkat". A maradék vajat a tetejére kockázzuk. Meggyújtjuk a sütőt és betesszük a tepsit és 180 C-on kb. egy óra alatt megsütjük. A sütés közben a köles magába szívja a folyadékot.

Ezt az alapreceptet ízlés szerint variálhatjuk. Készíthetjük például aszalt gyümölcsökkel, diófélékkel.
Ha tej helyett vízzel készítjük, akkor tejérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.
Mivel sem tojást, sem más "kötőanyagot" nem használtunk, ezért érdemes megvárni míg langyosra hűl és ekkor már lehet szeletelni.

Zabpehellyel is megcsinálható.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kölespuding almával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook