Citromfagylalt recept
A Citromfagylalt hozzávalói:2 dl kefir
2 dl tejszín
15-20 dkg porcukor ízlés szerint
3 közepes nagyságú citrom leve
1 teáskanál frissen reszelt citromhéj
csipetnyi só
A Citromfagylalt elkészítési módja:
A citrom levét kipréseljük, majd összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval. Beöntjük a turmixpohárba. Rátöltjük a kefirt, és habos, egynemû masszává keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és tovább keverjük még 1 percig. A citromos fagylaltmasszát beöntjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk. (Készíthetõ csak tejjel is, de tejszínnel és kefirrel sokkal finomabb.)
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 17:07
A citromfagylalt elkészítési módja és hozzávalói.