Igazi puncsfagylalt recept
10 perc
Az Igazi puncsfagylalt hozzávalói:
3 dl tej
2 dl tejszín
0,5 dl rum
10 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg száraz piskótamorzsa (vagy édes kalácsmorzsa)
1 evõkanál citromlé
2-3 evõkanál méz
csipetnyi só
Az Igazi puncsfagylalt elkészítési módja:
A sárgabaracklekvárt a mézzel, a rummal, a sóval és a citromlével együtt turmixgép poharába rakjuk. Kevés tejjel összekeverjük, majd az összes tejet és a tejszínt is hozzáöntve, jó habosra keverjük. A fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgépbe, és megfagyasztjuk. Mielõtt a fagylalt teljesen megfagyna, a piskótamorzsát apránként beleszórjuk a forgó fagylaltmasszába, és együtt fagyasztjuk tovább.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 17:06
Az igazi puncsfagylalt elkészítési módja és hozzávalói.