Epres habos metélt hidegen recept
50 perc
Az Epres habos metélt hidegen hozzávalói:
20 dkg cérnametélt
25 dkg eper
2 dl tejszín
4 dkg vaj
1 dl tej
1 csapott evõkanál zselatinpor
12-15 dkg porcukor
só.
Az Epres habos metélt hidegen elkészítési módja:
A cérnametéltet forrásban lévõ sós vízben megfõzöm, majd leszûröm és az olvasztott vajra szedem. Jól összekeverem. Az epret közben megmosom, szárazra csurgatom, kicsumázom és apróra vágom. A tejszínbõl kemény habot verek, kevés porcukorral ízesítem, és az eperrel óvatosan összekeverem. A zselatint kevés tejben megáztatom és langyosra melegítem, közben állandóan kevergetem. Ha teljesen feloldódott, akkor langyosra hûtöm és hozzáadom az epres habhoz. Végül az egészet óvatosan átforgatom a vajas tésztával. Kis formákba simítva elosztom, majd alufóliával vagy folpackkal befedve a hûtõszekrényben egy napig hûtöm. Tálalás elõtt a formából kiborítom és kevés tejszínhabbal megspriccelve kínálom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:34
Az epres habos metélt hidegen elkészítési módja és hozzávalói.