Majorannás metélt recept
60 perc
A Majorannás metélt hozzávalói:
25 dkg széles metélt
2 dl tejföl
2 tojás
3 evõkanál olaj
1 teáskanál majoránna
1 púpozott teáskanál Vegeta
1 mokkáskanál törött fekete bors
a tésztához 1 evõkanál só
a tepsihez 2 evõkanál olaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa.
A Majorannás metélt elkészítési módja:
A tésztát a szokásos módon megfõzöm, leszûröm, leöblítve lecsöpögtetem, és tálba öntöm. Amíg fõ, a tojássárgákat kikeverem a fûszerekkel és az olajjal, majd hozzákeverem a tejfölt is. A fõtt tésztát átforgatom a tojásos öntettel, végül a tojásfehérjékbõl vert kemény habot óvatosan hozzáadom. Egy kisebb tepsit olajjal kikenek, meghintem a zsemlemorzsával, és a tojásos tésztát belesimítom. A tetejét simára egyengetem, majd az elõmelegített, forró sütõben szép piros kérget sütök a tetejére. Kockákra vágva tálalom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:33
A majorannás metélt elkészítési módja és hozzávalói.