Bakonyi metélt recept


25 dkg széles metélt
2 dl tejföl
5 dkg gomba
10 dkg füstölt szalonna (vagy császárhús)
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma; 1 csapott evõkanál édes
piros fûszerpaprika
1 mokkáskanál törött fekete bors
ízlés szerint só.
A Bakonyi metélt elkészítési módja:
A tésztát apróra összetöröm, majd a szokásos módon, forrásban lévõ sós vízbe téve megfõzöm. Meleg vízzel leöblítem; és melegen tartom. Közben a mártáshoz a füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. Ráteszem a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát, ezután kevergetve üvegesre fonnyasztom. A tûzrõl lehúzom, és belekeverem a pirospaprikát. Azonnal rácsorgatok 2 evõkanál vizet, majd a serpenyõt a tûzre visszateszem. Belerakom a megtisztított és felszeletelt gombát, ezt követõen pedig megsózom, megborsozom, és a zúzott fokhagymát is hozzákeverem. Fedõ alatt puhára párolom, végül zsírjára sütöm. A tûzrõl lehúzva beleöntöm a tejfölt, és a mártást simára keverem. A mártásra ráteszem a leszûrt tésztát, és jól összekeverem. Végül még tûzforrón meghintem a megmosott és finomra aprított petrezselyemzölddel.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:31
A bakonyi metélt elkészítési módja és hozzávalói.