Kemencében sült húsos metélt recept
60 perc
A Kemencében sült húsos metélt hozzávalói:
25 dkg vékony metélt
25 dkg sovány (bármilyen fajta) darált hús
4 dl tejföl
1 üveg ketchup
50 dkg zöldpaprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 evõkanál olaj
ízlés szerint só és törött fekete bors; a tepsihez 2 evõkanál olaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa
a tészta tetejére 5 dkg reszelt sajt.
A Kemencében sült húsos metélt elkészítési módja:
A tésztát forrásban lévõ sós vízbe rakom, és félig megfõzöm. Ezután leszûröm, és lecsöpögtetem. Félreteszem. Az olajat felforrósítom, és megfonnyasztom rajta a megtisztított, valamint finomra metélt vöröshagymát, ezután pedig ráteszem a darált húst, és megsózom, megborsozom. Kevergetve, erõs tûzön addig pirítom, amíg a hús minden darabkája megfehéredik. Ezt követõen ráteszem a megmosott, kicsumázott és szeletekre vágott zöldpaprikát, majd saját levén, befedve, üvegesre párolom. Ismét megsózom. Egy kisebb tepsit olajjal kikenek, zsemlemorzsával megszórom, és a félig fõtt tészta felét elterítem benne. Erre rákanalazom a húsos zöldpaprikát. Befedem a megmaradt tésztával, majd a ketchuppal elkevert, megsózott és megborsozott tejfölt rálocsolom. A tepsit nagyon szorosan, légmentesen befedem egy alufólia lappal, és az elõmelegített, forró sütõben 25 percig párolom, ezután az alufóliát levéve, szép pirosra pirítom. Tálaláskor a kockákra vágott tésztát meghintem a reszelt sajttal.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:26
A kemencében sült húsos metélt elkészítési módja és hozzávalói.