Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Sonkás-túrós béles recept

Sonkás-túrós béles recept

Elkészítési idő 60 perc

A Sonkás-túrós béles hozzávalói:
1 csomag réteslap
15 dkg finom metélt
15 dkg kötözött sonka
15 dkg félzsíros tehéntúró
2 dl tejföl
8 dkg vaj (vagy margarin)
2 tojás
1 mokkáskanál törött fekete bors
ízlés szerint só.


A Sonkás-túrós béles elkészítési módja:
A tésztát apróra töröm, és a szokásos módon, enyhén sós vízben megfõzöm. Leszûröm, és meleg vízzel leöblítem. A sonkát nagyon vékony csíkokra metélem, a tehéntúrót villával áttöröm, a tojássárgáját a tejföllel és a vaj felével kikeverem, majd hozzáadom a túrót és a sonkacsíkokat. Kellemesen sósra fûszerezem. A borssal meghintve végül belekeverem a tojásfehérjékbõl vert kemény habot. Ezután óvatosan beledolgozom a fõtt tésztát. Egy kis tepsit kibélelek a réteslap felével (azaz két-három lappal), és a megmaradt, felolvasztott vajjal bekenem. Belesimítom a tésztás-túrós tölteléket, végül a megmaradt réteslapokkal beborítom. Ezt is megvajazom. A tepsit az elõmelegített forró sütõbe tolom, és a sonkás bélest közepes lángon szép pirosra megsütöm. (Próbaképpen egy hurkapálcát beleszúrok. Ha már nem tapad rá a túrós krémbõl, akkor sült meg kellõképpen. Ha a belseje még sületlen, de már megbarnult a teteje, ráborítok egy papírlapot vagy egy alufóliát, hogy ne égjen meg. Tovább sütöm.) Kockákra vágva tálalom.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A sonkás-túrós béles elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook