Kókuszos szedertorta recept


25dkg kokuszos ketszersult vagy muzli,12 lap vagy 36g szintelen zselatin,15dkg vaj,50dkg félzsíros tehénturo,5dl joghurt,1 doboz kokusztej,2 zacsko vaníliás cukor,10dkg kristálycukor,3 evokanál citromlé,8 ág menta,30dkg szeder,16 apro praliné,margarin a forma kikenéséhez.
A Kókuszos szedertorta elkészítési módja:
A morzsává tort kétszersulteket vagy a kokuszos muzlit a megolvasztott vajjal osszekeverjuk,majd margarinnal kikent,tortaformába vagy alufolia keretbe nyomkodva a hutoszekrénybe állítjuk.A zselatinlapokat a hideg vízbe áztatjuk.A turot a joghurttal,a kokusztejjel,a kétféle cukorral és a citromlével kikeverjuk.A feloldott zselatint 3 evokanálnyi turokrémmel elvegyítjuk,és a tobbi turokrémhez adjuk.A felaprított mentával ízesítjuk.A szederbol 32 szép szemet félreteszunk.a tobbit purésítjuk,szitán átpaszírozzuk,majd a turokrémbe fergatjuk.A tortalapot a krémmel megkenjuk és kb.3 orára visszatesszuk a hutobe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0be9b9bda5, 2007. aug. 25. 12:36
A kókuszos szedertorta elkészítési módja és hozzávalói.