Kivis túrótorta recept
30 perc
285 kcal
Hozzávalók kb. 16 szelethez
1 tasak zselatinpor;
40 dkg tehéntúró;
3 dl tejszín;
1 kész piskótalap;
1/2 dl tej;
10 dkg porcukor;
1 tasak vaníliás cukor;
4 tojássárgája;
1 citrom reszelt héja;
kb. 32 babapiskóta;
8 kivi;
1 tasak színtelen tortabevonó zselé.
A Kivis túrótorta elkészítési módja:
1. A zselatint áztassa kevés hideg vízbe. A tejet forralja fel, öntse a zselatinra, lassú tűzön keverje olvadásig. A tejszínt verje kemény habbá. A kivit hámozza meg, felét vágja apró kockára, a másik felét vékony szeletekre. 2. A túrót törje át, adja hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a citromhéjat, a zselatinos tejet, végül a tejszínhabot. A túrókrém 1/3-át tegye félre. 3. A kész piskótalapot vízszintesen vágja ketté. Az egyik piskótalap köré zárjon egy kapcsos tortakarimát. A maradék túrókrém felét simítsa rá, szórja rá a kivikockákat, és fedje be a maradék krémmel. Nyomkodja rá a piskóta tetejét, és kb. 2 órára tegye be a hűtőbe. 4. Vegye le a tortáról a karimát, az oldalát vonja be a félretett túrókrémmel, ragasztgassa rá a piskótákat. A torta tetejét rakja meg a kiviszeletekkel. Készítse el a tortabevonót, és csurgassa a kivire. Hagyja kihűlni-megdermedni (1 óra), és tálalhatja.
Összesen 3 óra hosszát kell hűteni!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: zsu784, 2008. febr. 18. 14:43
A kivis túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.