Natúr szelet újkrumplival recept
A Natúr szelet újkrumplival hozzávalói:80 dkg apró burgonya
40 dkg sárgarépa
1 kis ág rozmaring
3 újhagyma
1 csokor petrezselyem
1 dobozka zsázsa
1 fej vöröshagyma
25 dkg félzsíros tehéntúró
2 dl tejföl
1-2 evőkanál olvasztott margarin
4 szelet kicsontozott rövidkaraj vagy 40 dkg felszeletelt szűzpecsenye
1-2 evőkanál olaj
só
bors
A Natúr szelet újkrumplival elkészítési módja:
A ledörzsölt burgonyát 15-20 perc alatt megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. A ferdén vastag szeletekre vágott répát forrásban lévő, sós vízben kb. 10 percig pároljuk. A vöröshagymát felkockázzuk, az újhagymát felkarikázzuk, a zsázsát levágjuk, 3 ág petrezselyemzöldet felaprítunk, a többit a díszítéshez félretesszük. A tejföllel kikevert túrót a vöröshagymával, a petrezselyemzölddel, a zsázsával, sóval és borssal ízesítjük. Az olvasztott margarint serpenyőben felverjük. Beleszórjuk a burgonyát és a répát, majd időnként megkeverve kb. 10 percig sütjük. A húst kiklopfoljuk. A serpenyőben felhevített olajon mindkét oldalát kb. 2 percig sütjük magas hőfokon, majd sózzuk, borsozzuk. A burgonyát sóval, borssal és a lecsipkedett rozmaring levéllel fűszerezzük. Hozzáadjuk az újhagymát, és további 2 percig sütjük. A natúrszeleteket a burgonyával és a túrós mártással kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 19. 14:44
A natúr szelet újkrumplival elkészítési módja és hozzávalói.