Lombardiai göngyölt csirke recept
A Lombardiai göngyölt csirke hozzávalói:2 nagy csirkemell
4 hajszálvékony gépsonkaszelet
4 vékony szelet sajt
1-2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 dl száraz fehérbor
diónyi vaj
1 erőleveskocka
só, bors
A Lombardiai göngyölt csirke elkészítési módja:
A csirkemelleket 4 nagy szeletté verjük. Sózzuk, borsozzuk, és mindegyikre először egy szelet sonkát, majd egy szelet sajtot fektetünk. Egyenként összegöngyöljük, és hústűvel öszetűzzük, a végeiket pedig betűrjük, nehogy a megolvadt sajt sülés közben kifolyjon. A göngyölegeket lisztbe forgatjuk, majd az olajban körös-körül hirtelen megpirítjuk. Utána tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük, a bort meg egy deci vizet öntjük alá, és az erőleveskockát meg a vajat belemorzsoljuk. Lefedve sütőben 20-25 percig pároljuk, majd amikor már a hús puha, a fedőt levéve a levét besűrítjük. Karikákra vágva, a pecsenyelével megöntözve tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Dizzz, 2008. ápr. 19. 13:01
A lombardiai göngyölt csirke elkészítési módja és hozzávalói.