Coq au vin (Kakas borban) recept
A Coq au vin (Kakas borban) hozzávalói:2 kg szárnyas (egy kakas fele, gyöngytyúk, esetleg csirke)
1 üveg vörösbor (csirkéhez, gyöngytyúkhoz fehér, szamorodni jellegű)
3 cl. konyak
20 dkg húsos szalonna
4 ek. vaj.
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag fűszernövény (vagy provanszi fűszerkeverék)
20 dkg. apró szemű gomba
2 ek. liszt, vagy 1 ek. kukoricakeményítő,
só, bors
A Coq au vin (Kakas borban) elkészítési módja:
Melegítsd elő a sütőt 140 fokra. Darabold fel a kakast, kockázd fel a szalonnát, vágd negyedekbe a hagymát. Forrósítsd fel a vajat egy nagy serpenyőben, majd pirítsd meg rajta a kakasdarabokat minden oldalukon. Közben add hozzá a hagymát, a fokhagymát, a szalonnát, a fűszerkeveréket, a gombát, a sót és a borsot. Kevergesd, amíg a kakas meg nem pirul. Melegítsd meg a konyakot egy kis edényben. Gyújtsd meg, és flambírozd vele a kakast, azaz öntsd rá a lángoló konyakot. Amikor a lángok elalszanak, öntsd hozzá a vörösbort. Fedd be az edényt, forrald fel, majd tedd át a sütőbe. Süsd puhára, ami a kakas korától függően 2-4 óra is lehet. Ha csirkét használtál, akkor fél óra alatt kész van.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Ne add fel, 2008. ápr. 19. 10:17
A coq au vin (kakas borban) elkészítési módja és hozzávalói.