Lengyel palacsinta recept
A Lengyel palacsinta hozzávalói:10 dkg hús (lehet szárnyas hús is, lehet sülthús maradék)
20-25 dkg belsőség (tüdő, máj)
1 db száraz zsemle
1-2 fej hagyma
1 evőkanál zsír
3-4 kanál tejföl vagy húsleves
zsemlemorzsa
só, bors (esetleg egy kiscsepp piros paprika) természetesen palacsinta tészta
Gombaszósz:
egy nagy fej vöröshagyma
20 dekagramm gomba
tejszín
zöldségzöldje (petrezselyem)
vaj.
A Lengyel palacsinta elkészítési módja:
A húst és belsőséget megfőzzük puhára. A hagymát vágjuk apróra, zsíron aranysárgára pirítjuk. A zsemlét áztatjuk vízben (vagy, még jobb, tejben), kinyomjuk. A húst, belsőséget, megpirított hagymát, áztatott zsemlét ledaráljuk. Jól megkeverjük fűszerekkel, tejföllel. Töltőlék olyan sűrű legyen, hogy tudjuk széles késsel kenni. Sütünk palacsintákat. 2-3 dl tésztát hagyunk. A palacsintákat bekenjük töltelékkel.Hengeralakúra hajtjuk, jó szorosan. A palacsintákat bepanírozunk: először a maradék tésztába beleforgatjuk és utána a zsemlemorzsába. Forró zsírban kisütjük. Leöntjük Gombaszósszal! Gombaszósz elkészítése:Az apróra vágott hagymát a vajon megpároljuk, rátesszük az összeaprított gombát, és tovább puhítjuk. Amikor kész, felengedjük a tejszínnel, megszórjuk apróravágott petrezselyemmel!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 5a5c6c6a02, 2009. jan. 7. 20:45
A lengyel palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.