Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Joghurtos kenyér vagy zsemle recept

Joghurtos kenyér vagy zsemle recept

A Joghurtos kenyér vagy zsemle hozzávalói:
1 kis doboz natúr joghurt (szobahőmérsékletű)
3 csésze finom liszt (1 csésze: 250 ml)
fél csésze rétesliszt
fél csésze graham liszt (vagy rozs)
1 adag maradék, vagy kb. 20 dkg krumpliból készült krumplipüré, vagy 4 evőkanál burgonyapehely
4 evőkanál finom olaj
1-2 teáskanál só
1 teáskanál cukor/méz
1 ek. sikér
1 ek. 5%-os ecet
1 csomag porélesztő
langyos víz


A Joghurtos kenyér vagy zsemle elkészítési módja:
A hozzávalókból annyi langyos vízzel, amennyit még felvesz, nem túl puha, nem túl kemény tésztát gyúrunk, kétszer kelesztjük, sütjük. A második kelesztés előtt kb. 16 apró zsemlét is formázhatunk belőle, ezeket tejjel kevert tojással sütés előtt megkenjük, tetejükre reszelt sajtot is szórhatunk. Kenyérsütő gépben normál programon süthető.

Lehet még ízlés szerint olajos magvakat is belekeverni.
Joghurt helyett kefírt is lehet használni, sőt, különösen a zsemle, igen finom lesz tejföllel készítve is.

Kb. 3-3,5 óra alatt készül el.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A joghurtos kenyér vagy zsemle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook