Szűzérmék vörösboros mártással recept



1 szép sertésszűzpecsenye(kb 40 dkg),só,bors,1 mokkáskanál grillfűszerkeverék,1 evőkanál olaj,2 dl tejszin,1 dl vörösbor,1 evőkanál sülthús-szaft (készen is kapható)
A Szűzérmék vörösboros mártással elkészítési módja:
A szűzpecsenyéről a tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst ujjnyi vastag érmékre vágjuk.Kissé besózzuk,borsozzuk,és a grillfűszerkeverékkel is meghintjük.A sütőedénybe olajat öntünk,a szeleteket egymás mellé belerakjuk,és 600 wattal 5percig pároljuk.Közben a többi hozzávalót egy kevés borssal együtt egy edénybe rakjuk ahol jól összekeverjük őket.A hússzeleteket megforditjuk,a boros levet ráöntjük és 600 wattal még 6percig pároljuk.Tálalás előtt 5percig pihentetjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Droma, 2006. júl. 1. 14:24
A szűzérmék vörösboros mártással elkészítési módja és hozzávalói.