Meleg rumos meggyleves recept
A Meleg rumos meggyleves hozzávalói:1 üveg meggybefőtt
3 dl tejszín
1 citrom leve és reszelt héja
1 evőkanál finom liszt
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg vagy 3 szem egész szegfűszeg
1 mokkáskanál só
1/2 dl rum vagy 1 evőkanál rumaroma
A Meleg rumos meggyleves elkészítési módja:
A meggybefőttet levétől leszűrjük, majd kimagozzuk.A leszűrt meggylevet vízzel feltesszük főni, kb,1 liternyi legyen a víz és a meggylé eggyütt.Beleszórjuk a sót, a szegfűszeget,a fahéjat,és a reszelt citromhéjat.Közben a lisztet 2 dl tejszínnel simára keverjük, majd behabarjuk a forrásban lévő levet.Citromlével pikánsra ízesítjük, majd jól kiforraljuk, és finom szűrőn átszűrjük.Ezután beleöntjük a kimagozott meggyet, és még eggyet forralunk rajta.Ha kihűlt befedve tegyük hűtőszekrénybe.Közvetlenül tálalás előtt átforrósítjuk, és a rumot is beleöntjük.A megmaradt tejszínből cukor nélkül jó kemény habot verünk, amit a tálalt forró leves tetejére kanalazunk, és egy - egy szem meggyel díszítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: melmenn, 2007. jan. 27. 14:25
A meleg rumos meggyleves elkészítési módja és hozzávalói.