Kókuszos kifli recept
20 perc
A Kókuszos kifli hozzávalói:
10 dkg margarin
15 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 mokkáskanál sütőpor
csipet só
1 csomag vanilia cukor
fél citrom reszelt héja
2 tojássárgája
10 dkg kókuszreszelék
A Kókuszos kifli elkészítési módja:
A lisztete átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, porcukrot, csipet sót, a kis darabkákra vágott margarint, két tojássárgáját, vanilia cukrot, reszelt citromhéjat és a kókuszreszeléket.Az összes hozzávalót összekeverjük és jól kidolgozzuk, cipót formálunk a tésztából és fóliába takarva, hűtőszekrényben, 1 óra hosszat pihentetjük.A tésztából hosszú rudat sodrunk, majd kis darabokra vágva, kifliket formálunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Megszóráshoz:
1 csomag vanilia cukor
2 evőkanál porcukor
10 dkg kókuszreszelék
Ezeket összekeverjük és ebben a keverékben a még meleg kifliket megforgatjuk, majd tálra rakva hagyjuk kihűlni. 170 fokon előmelegített sütőben kb. 20 percig szép sárgára sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: melmenn, 2007. jan. 25. 12:57
A kókuszos kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.