Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mariann sütije recept

Mariann sütije recept

Elkészítési idő 60 perc

A Mariann sütije hozzávalói:
Tészta:60dkg liszt
20dkg zsír
20dkg porcukor
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál tejföl
Krém:1/2l tej
2 csomag vaníliás pudingpor
1 ráma
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:1 kg reszelt alma
2 evővanál vaj
10 dkg cukor
1 teáskanál fahély


A Mariann sütije elkészítési módja:
A tésztát jól összedolgozzuk ésegy tepsi alján 3 lapot sütünk belőle(kb:15 perc)Közben elkészítjük a krémet.1/2 l tejből és a 2 csomag pudingból megfőzzük az alapot.A rámát,15 dkg porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük.Hozzáadjuk az alaphoz.A tölteléknél az 1 kg almát a vajon megpároljuk, hozzáadjuk a cukrot és a fahélyat majd pár percig főzzük. Az első tésztalapot tepsibe rakjuk.Rátesszük a krémet, majd a 2. lapot.Ennek tetejére rakjuk az almát,majd a 3. lapot.1 napra hűtőbe rakjuk pihentetni.

Zsír hejett használható vaj is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mariann sütije elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook