Dobálós túrós recept
60 perc
A Dobálós túrós hozzávalói:
1 Ráma
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1/2 kg túró
3 tojás
3 dl tej
csipet só
vanilliás cukor
A Dobálós túrós elkészítési módja:
Normál, vajazott tepsibe 10 dkg Ráma margarint szétrakunk (késsel szétdaraboljuk, és egyenletesen elosztjuk, hogy a tepsi minen részére kerüljön). A porcukrot, a lisztet és a sütőport összekeverjük, és a felét a vajdarabkákra szórjuk. Ezután a fél kiló túrót szétmorzsoljuk, majd erre a cukrosliszt másik fele következik. Erre újból szétrakunk 10 dkg Rámát. Az egészet meglocsoljuk a 3 tojás és a 3 dl tej elkevert egyvelegével. Az egészet előmelegített sütőbe tesszük, és közepes tűznél kb. fél óra alatt készre sütjük. Ha megsült, megszórjuk a tetejét vanilliás cukorral.
Jó étvágyat hozzá, istenifinom. :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hisztikirálynő, 2007. jan. 24. 15:20
A dobálós túrós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.