Finomfőzelék (szerintem) recept
60 perc
A Finomfőzelék (szerintem) hozzávalói:
zöldborsó
sárgarépa
krumpli
tej
só
ételízesítő (vegeta/delikát)
édesítő
a rántáshoz:
- olaj
- liszt
- pirospaprika
A Finomfőzelék (szerintem) elkészítési módja:
A borsót, az apróra vágott krumplit és sárgarépát annyi víz és tej (fele-fele arányban kb.) keverékével öntöttem fel, amennyi ellepi és feltettem főni. Sóztam és beletettem az ételízesítőt. Mikor már főtt, belepottyantottam kb. 2-3 pötty édesítőt, de ez elhagyható, ha nem szereted édesen. Mikor már minden zöldség megpuhult, elkészítettem a rántást: egy kis lábasban olajat hevítettem, beletettem a lisztet, világosbarnára pirítottam majd beletettem egy fél kiskanálnyi pirospaprikát (ez is elhagyható egyébként) és az így kapott rántást óvatosan, a főzit folyamatosan kevergetve a főzelékbe öntöttem. Rottyan párat és kész is.
A zöldségek aránya szabadon változtatható.
Feltétnek tükörtojást készítettem hozzá.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Hisztikirálynő, 2012. márc. 15. 16:51
A finomfőzelék (szerintem) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.