Lencsefőzelék Wojtarek mamától recept
60 perc
A Lencsefőzelék Wojtarek mamától hozzávalói:
1/2 kg lencse
1 szál paraszt kolbász v. lángolt kolbász
3 db kis tejföl
2-3 dl tej
babérlevél, só, bors, liszt a rántásba
2 ek. kristálycukor
A Lencsefőzelék Wojtarek mamától elkészítési módja:
A lencsét kiválogatom,megmosom, meleg vízben beáztatom.Másnap leöntöm róla a vizet, átmosom és annyi vízben felteszem főni, hogy ellepje.beleteszem a kolbászt kb.5 cm-es darabokban,babérlevél, só, bors mehet bele.LASSÚ tűzön, fedővel puhára főzöm.A közepes rántást hideg tejjel felöntöm, hogy laza legyen, bele teszem a főzelékbe.Mehet bele a 3 doboz kis tejföl is.A kristálycukrot teflon edényben megkaramellizálom, kis hideg tejjel felengedem és belekeverem a főzelékbe.
A karamell jól ellensúlyozza a tejfölök savanyúságát.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Mariann63, 2012. febr. 26. 17:07
A lencsefőzelék wojtarek mamától elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.