Bajor krumpli leves recept


1 póréhagyma
8 dkg vaj
2 ger. fokhagyma
40 dkg krumpli
3-4 sárgarépa
fél zellergumó
1 babérlevél
1 pohár tejszín (ízlés szerinti mennyiség)
3 pár virsli
fehér törött bors,
pici só
kevés reszelt szerecsendió
2 ek. krumpli püré pehely (elhagyható)
A Bajor krumpli leves elkészítési módja:
A zöldségeket egyforma nagyságúra aprítom, a vajon megpárolom,majd amikor majdnem puha, beleteszem a krumplit is.Az egészet puhára főzöm, elkeverem a tejszínt a krumpli püré pehellyel vagy liszttel.A legvégén belefőzöm a karikára vágott virslit.
Könnyű, tejszínes leves, gyorsan kész van.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Mariann63, 2012. febr. 23. 08:53
A bajor krumpli leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.