Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Besameles rakott krumpli recept

Besameles rakott krumpli recept

Elkészítési idő 40 perc

A Besameles rakott krumpli hozzávalói:
5dkg vaj v. margarin
3 ek liszt
1 liter forralt tej
2 kis doboz tejföl
4 tojás megfőzni
2 tojás a mártásba
reszelt sajt ( jó sok)
kolbász (nálunk lángolt kolbász, de ki mivel szereti)
fehér bors, köri, gyömbér, kínai fűszerkeverék, só


A Besameles rakott krumpli elkészítési módja:
A fűszerekből ízlés szerint elhagyható, amit nem szeretünk esetleg. A szokásos módon elkészítjük a rakott krumplit:karikára vágott főtt tojás, krumpli és kolbász. Erre öntjük rá a besamell mártást és sütjük aranybarnára a sütőben. A margarint összemelegítjük a liszttel, ráöntjük a liter forralt tejet kevergetve, míg világos, csomómentes mártás lesz belőle. Beletesszük a 2 tejfölt. 2 tojás sárgáját és a reszelt sajt felét. A tojás fehérjét habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a teljes masszába.

A mártást érdemes teflonlábasban elkészíteni, mert könnyen odakap.
Előző este is elkészíthető, és másnap már csak pirosra kell sütni.


Kategória: Egytálételek receptjei


A besameles rakott krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook