Gombával rakott sertésborda recept
A Gombával rakott sertésborda hozzávalói:4 szelet borda
só
bors
olaj
30 dkg gomba
1 közepes hagyma
kakukkfű
15-20 dkg sajt
1-2 gerezd fokhagyma
A Gombával rakott sertésborda elkészítési módja:
A bordákat kiklopfolom ,besózom és borsozom, majd félreteszem egy kicsit. A gombát felszeletelem, úgy mint a hagymát is. Olajat hevítek egy serpenyőben és a hagymát megpirítom rajta. A gombát ráteszem a hagymára, sózom és borsozom közben . Átkeverem és hagyom párolódni. Elég sok nedvességet fog engedni, ezt el kell párolni , s addigra már puha.is lesz. Egy másik serpenyőben kis olajat melegítek és a karaj szeleteket rárakom.Mindkét oldalon hirtelen szép pirosra sütöm.A fokhagymát most teszem bele. Kb: 1-1. 5 dl vizet öntök alá is puhára párolom.Kevés folyadék maradjon alatta. Egy közepes tepsit kiolajozok és egymás mellé teszem a karaj szeleteket.A gombás hagymát elosztom rajta és a tetejére gazdagon reszelt sajtot szórok. A sütő grill részén kb: 15-18 perc alatt megpirítom. Ízlés szerinti körettel lehet kínálni. Burgonyapüré, rizi-bizi, párolt rizs.
Aki szereti a füstölt sajtot adhat hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2012. febr. 19. 05:47
A gombával rakott sertésborda elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.