Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gombával rakott sertésborda recept

Gombával rakott sertésborda recept

A Gombával rakott sertésborda hozzávalói:
4 szelet borda

bors
olaj
30 dkg gomba
1 közepes hagyma
kakukkfű
15-20 dkg sajt
1-2 gerezd fokhagyma


A Gombával rakott sertésborda elkészítési módja:
A bordákat kiklopfolom ,besózom és borsozom, majd félreteszem egy kicsit. A gombát felszeletelem, úgy mint a hagymát is. Olajat hevítek egy serpenyőben és a hagymát megpirítom rajta. A gombát ráteszem a hagymára, sózom és borsozom közben . Átkeverem és hagyom párolódni. Elég sok nedvességet fog engedni, ezt el kell párolni , s addigra már puha.is lesz. Egy másik serpenyőben kis olajat melegítek és a karaj szeleteket rárakom.Mindkét oldalon hirtelen szép pirosra sütöm.A fokhagymát most teszem bele. Kb: 1-1. 5 dl vizet öntök alá is puhára párolom.Kevés folyadék maradjon alatta. Egy közepes tepsit kiolajozok és egymás mellé teszem a karaj szeleteket.A gombás hagymát elosztom rajta és a tetejére gazdagon reszelt sajtot szórok. A sütő grill részén kb: 15-18 perc alatt megpirítom. Ízlés szerinti körettel lehet kínálni. Burgonyapüré, rizi-bizi, párolt rizs.

Aki szereti a füstölt sajtot adhat hozzá.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gombával rakott sertésborda elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook