Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Őszi vadászegytál recept

Őszi vadászegytál recept

Az Őszi vadászegytál hozzávalói:
1kg szarvas felsál vagy 1 kg vaddisznó süldő karaj
fél kg comb vagy csülökhús
0,25kg gomba(vargánya, vagy laska)
0,25kg sütőtök
két-három érett paprika,ugyanennyi közepes paradicsom
3-4 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-1,5kg krumpli
két dl fehérbor
negyed kg füstölt szalonna
só, bors, kakukkfű, rozmaring


Az Őszi vadászegytál elkészítési módja:
A húsokat felszeleteljük és kiklopfoljuk, majd bedörzsöljük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, majd egy-két napa betesszük a hűtőbe. A meghámozott krumplit, a paprikát, paradicsomot,tököt, vöröshagymát felkarikázzuk, és felszeleteljük a gombát és a szalonnát is, majd egy kizsírozott tepsibe elkezdjük belepakolni a hozzávalókat a következős sorrendben: krumpli(ezt mindig sózzuk meg!), hagyma, hús, paprika, paradicsom,tök,szalonna, majd ezt ismételjük,amíg el nem fogy minden. Ha ez megvan, akkor öntsük alá a bort, majd fedjük le és közepes tűzön süssük puhára. Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Húsételek receptjei


Az Őszi vadászegytál elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook