Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vörösboros vadpörkölt recept

Vörösboros vadpörkölt recept

Elkészítési idő 180 perc

A Vörösboros vadpörkölt hozzávalói:
1-1 1/2kg vadhús.lehet vaddisznó,szarvas
3-4szem szegfűbors
3-4szem szegfűszeg
1/2mokkáskanál őrölt kömény
1/2mokkáskanál szerecsendió
3óriás fej vöröshagyma
3-4gerezd fokhagyma
1evőkanál pirosarany
1/2doboz paradicsompüré
pirospaprika

bors
Száraz vörösbor


A Vörösboros vadpörkölt elkészítési módja:
A húst lehártyázod,és felkockázod ízlés szerint. A vöröshagymát apróra vágod,és olajon megpirítod. közben a szegfűszeget-szegfűborsot,szemesborsot összetöröd mozsárban.ha megpirult a hagyma,rádobod a pirospaprika kivételével az összes fűszert,és egy kicsit piritod.kb.fél percig. Utána belerakod a vadhúst,és megvárod,míg levet enged.nem teszel hozzá vizet!!!! Ha levet engedetthozzáadod a pirospaprikát,pirosaranyat,fokhagymát,sót,és a paradicsom pürét.lassú tüzön főzd fedő alatt,hogy párolódjon a vad.kb.1/2óra múlva öntsd rá a vörösbort,amenyi jól esik,ne sajnáld,inkább több legyen rajta,elpárolog az alkohol. óvatosan kevergesd,míg nincs kész.

Főtt burgonyával,nokedlivel tálald!!
Időigényes,de megéri


Kategória: Húsételek receptjei


A vörösboros vadpörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook