Göngyölt Szarvasgerinc polentával (olasz puliszka) recept
A Göngyölt Szarvasgerinc polentával (olasz puliszka) hozzávalói:64 dkg tisztított szarvas gerinc
24 dkg szeletelt bacon
6 dkg rókagomba
1 szál angol zeller
0,5 dl olívaolaj
2 dkg vadak fűszerkeverék (kakukkfű, rozmaring, borókabogyó, babérlevél, szegfűbors)
0,5 dl vörösbor
1 dl barna mártás
1dkg tarkabors
1 dkg só
1 csokor francia petrezselyemzöld
Polenta:
16 dkg kukoricadara
4,5 dl tejszín
4,5 dl tej
só
gyömbér
3 cl fehérbor
tarkabors
5 dkg vaj
pirított magvak (tökmag, fenyőmag, szeletelt mandula)
A Göngyölt Szarvasgerinc polentával (olasz puliszka) elkészítési módja:
A tisztított szarvas gerincet 4-6 napig olajjal és a vadfűszerekkel pácoljuk só nélkül. A pácolt szarvas gerincet elkészítéskor betekerjük baconbe. Teflon serpenyőben, olívaolajon magas hőmérsékleten elősütjük. A húst 20-40 percig 63 fokos sütőben pihentetjük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban a gombát, zellert megpároljuk, vörösborral, barna mártással beforraljuk. A ragut tálalás előtt petrezselyemzölddel megszórjuk. A vajat felolvasszuk, beletesszük a kukoricadarát, csipet sót, gyömbért, tarkaborsot és felengedjük a tejszínnel és tejjel. Folyamatos keverés mellett készre főzzük. Kevés vajat keverünk bele, majd fedő alatt minimum 10 percig pihentetjük. Tálaláskor kanállal formázzuk és pirított magvakkal megszórjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 5a5c6c6a02, 2009. ápr. 14. 15:53
A göngyölt szarvasgerinc polentával (olasz puliszka) elkészítési módja és hozzávalói.