Garnélás zöldségcurry recept
A Garnélás zöldségcurry hozzávalói:4 személynek:
1 csokor koriander
1 piros és 1 zöld húsú paprika
10 dkg bambuszrügy (konzerv)
20 dkg szójacsíra
5 dkg fafülgomba
5 dl kókusztej
50 dkg tisztított garnélarák
1 fej hagyma
3 szál sárgarépa
curry ízlés szerint
só
bors
olívaolaj
A Garnélás zöldségcurry elkészítési módja:
A hagymát felaprítjuk, és egy kicsit megpirítjuk olívaolajon. Hozzáadjuk a gyufára vágott répát, a felcsíkozott paprikát, a bambuszrügyet és a szójacsírát, végül az előzőleg forró vízbe áztatott fafülgombát. Összeforgatjuk, majd 10 percig fedő alatt pároljuk. Amikor a zöldségek megfőttek, öntsük bele a kókusztejet, a garnélarákot és a felaprított koriandert. Ízesítsük curry-vel, sóval, borssal. Lassú tűzön főzzük még 10 percet, majd rizzsel tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:12
A garnélás zöldségcurry elkészítési módja és hozzávalói.