Ananászkrémes csirke recept
Az Ananászkrémes csirke hozzávalói:4 csirkemellfilé
1 ananász (darabolt, konzerv)
20 dkg rizs
1 teáskanál őrölt koriander
pirospaprika
1 banán
őrölt bors
só
A díszítéshez
korianderlevél
Az Ananászkrémes csirke elkészítési módja:
Az ananászkockákat a korianderrel és a pirospaprikával turmixoljuk. A hús vastag részén éles késsel "zsebet" vágunk, kívül-belül sóval és borssal megszórjuk, és az ananászpürével megtöltjük. Vajjal kikent tepsibe tesszük, a maradék ananászkrémmel meglocsoljuk, és készre sütjük. A rizst sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. A töltött húst tányérokra tesszük, szósszal meglocsoljuk, rizzsel körítjük, és korianderrel díszítjük.
Édes-savanyú szószt és wokban, szezámolajban roppanós puhára sült zöldségeket kínálhatunk mellé.
Rendkívül finom, ha illatos basmati rizzsel készítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 17b4718bd7, 2008. jan. 26. 15:43
Az ananászkrémes csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.