Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Édes - savanyú sertés recept

Édes - savanyú sertés recept

Az Édes - savanyú sertés hozzávalói:
400 g kockára vágott,sovány sertéshús
egy csipet só
0.5 teáskanál őrölt fekete bors
2 evőkanál száraz sherry
1 lágyan felvert tojás
4 evőkanál kukoricakeményítő
gyömbér
szójaszósz
méz
ananász konzerv
étolaj a sütéshez

A mártáshoz:
0.5 egyforma méretű csíkokra vágott sárgarépa
1 kicsi zöldpaprika
4 feldarabolt újhagyma
1 frissen magozott és aprított chilipaprika


Az Édes - savanyú sertés elkészítési módja:
Készítsd elő a zöldségeket a mártáshoz.A paprikákat csutkázd, magozd ki, vágd vékony karikákra és vágd félbe a karikákat is. A húst tedd edénybe, szód, borsozd, öntsd rá a sherryt, és fél órát pácold.Egy zacskóba helyezd a keményítőt és a hús kockákat.Rázd össze, aztán forgasd a tojásba és ismét a keményítőbe. Előmelegített wokban, vagy serpenyőben forrósíts fel egy kicsi olajat, süsd meg benne a húst , addig süsd amíg aranybarna lesz. Papírtörlőn csöpögtesd le és tedd félre. 2 evőkanál olajat hagyj a serpenyőben, forrósítsd fel tedd bele az újhagymát, paprikát, chilit, fokhagymát, valamint a gyömbért és rázogatva dobálva süsd 2 percig.A paradicsomszószt vagy pürét keverd össze a szójaszósszal, mézzel, keményítővel, az ananász konzerv levével.Ha sima öntsd a wokba keverd még besűrűsödik.(Ha sűrű lett vizel hígíthatod) Keverd bele a húst, és a lecsöpögtetett ananász darabokat, melegítés után tálalhatod.


Kategória: Egytálételek receptjei


Az Édes - savanyú sertés elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook