Skót tojás párolt vajas zöldbabbal, csípős tartármártással recept
A Skót tojás párolt vajas zöldbabbal, csípős tartármártással hozzávalói:4 db nagy méretű tojás
27,5 dkg darált sertéshús (vagy bőréből kibontott sütni való kolbász)
1 teáskanál friss kakukkfű levél
1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
1 újhagyma , nagyon apróra vágva
só és frissen őrölt fekete bors
12,5 dkg sima liszt ,
sóval és frissen őrölt fekete borssal
1 db felvert tojás a panírozáshoz
12,5 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A Skót tojás párolt vajas zöldbabbal, csípős tartármártással elkészítési módja:
Helyezzük a tojásokat hideg sós vízbe, majd nagy lángon, a forrástól számított 9-10 percig főzzük. Hűtsük le a tojásokat hideg folyó víz alatt, majd húzzuk le a héjukat. Keverjük össze a darált húst a kakukkfüvet, petrezselymet, újhagymát egy tálban, és fűszerezzük sóval és bőségesen frissen őrölt fekete borssal. Osszuk a darált hús keveréket négy felé, és egy-egy folpack darabon simítsuk oválisra, kb. 12.5cm hosszú és 7.5cm széles legyen a legszélesebb ponton. Helyezzük a fűszeres lisztet egy tányérra, majd minden főtt tojást mártsunk a lisztbe. Ezek után helyezzük rá a darált húsra és a fólia segítségével tekerjük a húst minden tojás köré. Ellenőrizzük, hogy a bevonat sima és teljesen befed minden egyes tojást. Ezután minden darált hús-bevonatú tojást felvert tojásba, majd zsemlemorzsába hempergetünk, hogy teljesen eltakarja. Melegítsük fel az olajat egy mély serpenyőben, és amikor kellően forró, óvatosan helyezzünk minden bepanírozott, darált húsos tojást a forró olajba és süssük kb. 8-10 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz, és a darált hús is teljesen megsül. Óvatosan tegyük ki az olajból konyhai papírtörlőre, hogy lecsepegjen. Hidegen, salátával, vagy a kedvenc mártásunkkal szervírozzuk.
A csípős tartármártást ugyan úgy készítem, mint a sima tartármártást, csak teszek hozzá ízlés szerint Tabasco szószt.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. júl. 24. 20:58
A skót tojás párolt vajas zöldbabbal, csípős tartármártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.