Batyuban sült hús recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Batyuban sült hús hozzávalói:
Hozzávalók (4 személyre):
- 200 g sertéshús (comb)
- 200 g csirkemellfilé
- 200 g szárnyasmáj
- 2 db grillkolbász
- 100 g füstölt szalonna
- 1 csokor újhagyma
- 2 db paprika (piros és sárga)
- 100 g laskagomba
- 100 g kemény sajt (pl. ementáli)
- 100 ml olívaolaj
- 1 kg burgonya
- 1-1 teáskanál só, grill- és mexikói fűszerkeverék
- felaprított friss petrezselyemzöld és bazsalikom a díszítéshez
A Batyuban sült hús elkészítési módja:
Elkészítése: 1. A húsokat, a szalonnát, a gombát és a paprikát mossuk meg, majd csíkozzuk fel. A grillkolbászokat és mindegyik burgonyát vágjuk nyolcfelé. Az újhagymát hámozzuk meg, aprítsuk fel. Mindent tegyünk egy nagy tálba, fűszerezzük, sózzuk meg, majd alaposan keverjük össze. 2. Alufóliából vágjunk négy egyforma négyzetet, és mindegyiket kenjük meg az olívaolajjal. Osszuk el rajtuk a húsos keveréket, és szórjuk meg a reszelt sajttal, majd szorosan zárjuk le a csomagokat. 3. Grillrácson vagy a sütőben süssük kb. fél óráig a batyukat, majd tálaljuk a zöld fűszerekkel megszórva.
A sajt és a szalonna elhagyásával cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Margitanya, 2010. márc. 25. 12:41
A batyuban sült hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.